Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları

üzüm çekirdeği yağının faydaları

Üzüm çekirdeği yağı: Farklı üzüm tohumlarının ezilmesi ile elde edilen üzüm çekirdeği yağı bitkisel bir yağdır. Birçok hastalığa şifa kaynağı olan üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları,  vücuda faydaları ve üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır? dogaltedavisi.com da sizlerle.  ...

Üzüm çekirdeği yağı: Farklı üzüm tohumlarının ezilmesi ile elde edilen üzüm çekirdeği yağı bitkisel bir yağdır. Birçok hastalığa şifa kaynağı olan üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları,  vücuda faydaları ve üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır? dogaltedavisi.com da sizlerle.

 

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Kozmetik sektöründe nemlendirici ve kırışıklık içeren ürünlerde kullanılan üzüm çekirdeği yağı cildi gerginleştirmede, gençleştirmede ve parlatmada oldukça etkilidir. Cildi derinlemesine besleyen üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda temel yağlar arasında olduğu için aromaterapi olarak masaj salonlarında kullanılan bir yağdır. E vitamini açısından zengin antioksidan açısından güçlüdür.

 

Üzüm Çekirdeği Yağının Hassas Ciltlere Faydası

Hassas ciltlere sahipseniz kozmetik reyonlarından alacağınız birçok nemlendiriciden daha etkilidir üzüm çekirdeği yağı. Cildinizi diğer kremler gibi tahriş etmez ve alerjik riskini en aza indirir.

 

Nemlendirici Olarak Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanın

  • 1-2 damla üzüm çekirdeği yağı

 

1 – 2 damla üzüm çekirdeği yağını cildinize parmaklarınızla cildinizi nemlendirir ve birçok kremden daha etkilidir. Cildi nemlendirirken tazeler ve hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizin yaşlanmasını engeller. Bilinen en iyi antioksidan içeren yağ olarak kanıtlanan bu yağ C ve E vitamininden çok daha güçlü etkilere sahip.

 

Üzüm Çekirdeği Yağının Masajda Kullanılmasının Faydaları

Cilde masajla birlikte uygulanan üzüm çekirdeği yağı vücuda yedirildikçe rahatlatır ve kişiyi dinlendirir. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan yağ daha sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

 

Lekeler Üzerinde Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Makyaj temizleyicisi olarak da rahatlıkla kullanabileceğiniz üzüm çekirdeği yağı, güneş yaşlılık ve sivilce lekelerinde düzenli kullanılırsa geçirme özelliğine sahiptir. Fransa’da estetik sonra uzmanlar üzüm çekirdeği yağının kullanılmasını tavsiye ettikleri gibi birçok leke kreminde bu yağdan faydalanıyorlar.

 

Antioksidan ve anti-aging içeren, cilde uygulandığında hızlı bir şekilde emilen üzüm çekirdeği yağı egzama sorunlarında ve cilt tahrişlerinde kullanılır.

 

Üzüm Çekirdeği Yağının Vücuda Faydaları

Göz Sağlığı

Gözde bulunan kan damarlarını daha iyi çalışmasını sağlayan üzüm çekirdeği yağı görme sorunu yaşayanlarda iyileşme gösterir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada bunun doğruluğu tespit edilmiştir.

 

Kalp Sağlığı

Kolesterole yardımcı olan üzüm çekirdeği yağı konsantrasyonun artmasına neden olur. karaciğerden fazla olan kolesterolü alır ve uzaklaştırır. Uzman araştırmalarına göre plakların serbest kalması sonucu ani yaşanan kalp krizleri ve inme gibi sorunları daha az görülür.

 

Dolaşım Sağlığı

Üzüm çekirdeği yağı kan akışını arttırarak vücutta oluşan varislerin küçülmesine sağlar. Cilt rengini ve cilt dokusunu iyileştirmekte başarılı olan yağ C vitamini için gerekli olan katalizör görevi görmektedir.

 

Meme Sağlığı

Üzüm çekirdeği yağı meme kanseri öncesi göğüs bölgesinde oluşan kistlerin oluşturduğu şişliklerin küçülmesinde etkilidir.

 

Üzüm Çekirdeği Yağının Diğer Faydaları

  • Ağız içinde oluşan yaraların geçmesini sağlar.
  • El kremi, saç bakımı ve vücut yağı olarak kullanılabilir.
  • Kalp rahatsızlıklarının oluşmasını azaltır.
  • Astım krizlerini azaltır.
  • Serbest radikallerin oluşturduğu durumu tersine çevirir.
  • Alerjiye sebep olan histemin maddesinin oluşmasını önleyerek vücuttaki kan akışını hızlandırmaktadır.
  • Ağrı ve yorgunluğa vücuda uygulandığında iyi gelir.

 

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Saklanır?

Aktarlardan temin edebileceğiniz üzüm çekirdeği yağının orijinal yani doğal olmasına özen gösterin.  Buzdolabında rahatlıkla saklayabileceğiniz yağ 14 gün boyunca taze kalacaktır.

Bu makale teşhis, tedavi ve tıbbi tavsiye niteliği taşımamaktadır. Doktorunuza danışmadan bitkisel yöntemleri kullanmayınız. Herhangi bir sağlık sorunu için öncelikle doktorunuza başvurunuz.

Size Özel Konular:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir